Het goed ontwerpen van houtconstructies vraagt meer dan creativiteit en kennis van de mechanica. In tegenstelling tot de traditionele bouwmaterialen beton en staal, wordt het ontwerp van een houtconstructie in sterke mate bepaald door de detailverbindingen die er in voorkomen. Vaak is de knoop maatgevend voor de afmetingen van de houten onderdelen.

Kennis en ervaring van het detailleren van houtconstructies is dus een vereiste voor een goed ontwerp en voorkomt dat verderop in het proces eerdere inschattingen en dimensies van de houtconstructie bijgesteld moeten worden, met alle vervelende gevolgen voor planning en budget.

Adviesbureau Lüning brengt ruim 30 jaar aan ervaring in het detailleren van houtconstructies mee en combineert dit met creatieve en integrale ontwerpoplossingen.

Voorbeelden van grote integrale ontwerpopgaves zijn Triodos Bank, de brug Sneek en Amazonica. Maar ook bij kleinere projecten zoals ’t Kulkje en de Elleboogkerk hebben we laten zien onze kennis van hout te kunnen vertalen naar aansprekende constructies.