Historie

In 1983 door Emil Lüning opgericht bestaat het bureau nu 40 jaar. Vanaf haar oprichting heeft de passie voor innovatieve en architectonische houtconstructies centraal gestaan.

Door voortdurend te innoveren en nieuwe toepassingsmogelijkheden van hout en houtproducten te verkennen heeft het bureau onder leiding van Emil een jarenlange ervaring opgebouwd in het ontwerpen, berekenen en detailleren van houtconstructies.

Specialiteit van het bureau zijn geodetische koepels. Inmiddels zijn ruim 30 koepelprojecten in binnen- en buitenland gerealiseerd. Daarbij is een innovatieve connector ontwikkeld waardoor de koepels, met overspanningen tot wel 143 meter, zonder steigers kunnen worden gemonteerd.

Naast de koepelprojecten kenmerken ook andere innovatieve ontwikkelingen de passie tot het continu verbeteren van de status quo. Zo tekende het bureau voor het eerste meerlaagse houten appartementengebouw in Nederland (Malmöhus), de eerste houten brug voor zwaar verkeer in Accoya ter wereld (brug Sneek) en talloze andere innovaties.

Vanaf 2015 heeft Emil de dagelijkse leiding overgedragen.

 

Hout

Lüning

Om een goede houtconstructie te kunnen ontwerpen heb je kennis van de verbindingen nodig. Veel meer dan bij staal en beton zijn de verbindingsdetails in een houtconstructie bepalend voor de haalbaarheid van een houten draagstructuur.

Adviesbureau Lüning heeft een ruime ervaring in het maken van detailberekeningen voor houtverbindingen. Deze specialistische kennis nemen we mee in al onze ontwerpen. Zo kunt u er zeker van zijn dat al onze ontwerpen ook in de uitvoering haalbaar en maakbaar zullen zijn.

Meer weten?

Adviesbureau Lüning heeft een jarenlange ervaring in het ontwerpen en berekenen van houtdetails. Deze kennis gebruiken we om haalbare, maakbare en duurzame constructies te ontwerpen. Nieuwsgierig geworden? Neem dan contact met ons op.

Contact

opnemen