Woningbouw

Zorgcentrum Schiedam

Terug naar het overzicht

Zorgcentrum Schiedam

Een bestaand zorgcentrum in Schiedam wordt uitgebreid met een tweelaags woon- zorgcomplex van ongeveer 2.400 m². De nieuwbouw heeft een houten draagconstructie met wanden en vloeren van kruislagenhout (CLT). In het interieur is veel hout in het zicht gelaten, dit geeft warme en behaagelijke sfeer in het gebouw. Naast de warme uitstraling en het duurzaam materiaalgebruik, heeft CLT als voordeel dat het snel en met relatief weinig overlast is te realiseren. De bouwtijd bedroeg slechts 9 maanden en het de overlast van geluid en stof was tot een minimum beperkt. Ook de buitenzijde is bekleed met houten latten.

Adviesbureau Lüning heeft in dit project de rol van hoofdconstructeur vervult. Vanuit deze rol heeft het bureau het constructief ontwerp van het gebouw en alle hoofdberekeningen verzorgd. Daarnaast heeft Adviesbureau Lüning de detailberekeningen voor haar rekening genomen.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Ipse de Bruggen

Architect

Möhn + Bouwman

Hoofdconstructeur

Adviesbureau Lüning

Aannemer

van Deelen

Status

Gerealiseerd in 2017