Openbare gebouwen

Passantenpension Centrumeiland Amsterdam (IJburg)

Terug naar het overzicht

Passantenpension Centrumeiland Amsterdam (IJburg)

Met zijn maatschappelijke rol wordt het Passantenpension op het Centrumeiland Amsterdam (IJburg) een bijzondere nieuwkomer in de buurt. Een uitnodigend gebouw, bedoeld als tijdelijke opvang voor z.g. ‘plotselinge thuislozen’ (na echtscheiding, uitzetting etc). De 55 studio’s die in het gebouw gepland zijn zullen deze bijzondere doelgroep een fijne eigen plek bieden. Het gebouw van het Passantenpension heeft een constructie van CLT, voldoet aan de nieuwste BENG normen en een wadi in de natuurinclusieve tuin (daarom niet vrij toegankelijk).

Op elke verdieping is ook ruimte voor en gezamenlijke wasruimte en ontmoetingsplek en ruimte voor werk- en overlegplekken voor de medewerkers. Op de bovenste verdieping bevindt zich het dakterras, waardoor ook een mooie gezamenlijke buitenruimte is gecreëerd.  Op de begane grond bevindt zich verder de nieuwe Buurtkamer van Centrumeiland. Deze heeft een aparte ingang, toegankelijk voor de hele buurt, maar kan ook gebruikt worden door de tijdelijke bewoners van Passantenpension.

Adviesbureau Lüning vervult de rol van hoofdconstructeur voor dit project voor alle onderdelen van de draagconstructie (hout en beton). Dit houdt in dat wij in de ontwerpfase het constructief ontwerp zullen verzorgen in de rol van ontwerpend constructeur. In de uitvoeringsfase bewaken wij als controlerend constructeur de constructieve samenhang.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Gemeente Amsterdam

Architect

SVP Architectuur en Stedenbouw

Hoofdconstructeur

Adviesbureau Lüning

Status

in aanbouw

foto's

SVP Architectuur en Stedenbouw