Industriele gebouwen

Nieuwbouw kantoor en warehouse HAVEP te Goirle

Terug naar het overzicht

Nieuwbouw kantoor en warehouse HAVEP

Het nieuwe kantoorgebouw van HAVEP heeft een totale oppervlakte van circa 3.000 m2, waarvan de nieuwe ingang straks direct toegang geeft tot het atrium van het gebouw. Dit wordt een echte blikvanger! In dit atrium bevindt zich namelijk het Texperience Center van HAVEP, een moderne exporuimte voor de producten en werkwijze van HAVEP van nu en in de toekomst. Op de verdieping worden kantoren gerealiseerd rondom dit atrium.

Voor de nieuwbouw van het kantoor en warehouse HAVEP te Goirle is Adviesbureau Lüning als hoofdconstructeur bij dit mooie project betrokken.  Een belangrijk uitgangspunt voor het ontwerp is de circulariteit. Het gebouw wordt zoveel mogelijk in hout ontworpen, waarbij de constructie geprefabriceerd en remontabel dient te zijn. Het kantoorgebouw zal bestaan uit een hybride houtconstructie met gelamineerde houten vuren kolommen en liggers met wanden en vloeren van CLT.  Het Warehouse, dat circa 6.000 m² meet, bestaat uit een volledige gelamineerde vuren houten constructie in de vorm van sheddaken.

Het project is mei 2022 opgeleverd.

In november 2022 werd dit prachtige project uitgeroepen tot winnaar van de Nationale Houtbouwprijs 2022 in de categorie Zakelijke Houtbouw. Ook kreeg het de Publieksprijs!
Tevens is dit project winnaar van de Cobouw Duurzaamheidsaward 2022.

Projectgegevens

Opdrachtgever

VP Vastgoed

Architect

Paul de Ruiter

Hoofconstructeur

Adviesbureau Lüning

Houtleverancier

Arcon

Detail Engineering

Ulehake

Status

opgeleverd in 2022

Publicaties over dit project

HAVEP – Goirle Het Houtblad
Genomineerden Nationale Houtbouwprijs 2022 – HAVEP Het Houtblad