Openbare gebouwen

Natuurbelevingscentrum Almere

Terug naar het overzicht

Natuurbelevingscentrum Almere

Natuurbelevingscentrum De Oostvaarders ligt aan de rand van één van de meest unieke natuurgebieden in Europa: de Oostvaardersplassen in Almere, en biedt onder meer plaats aan een informatiecentrum, een restaurant, een leslokaal en een vogelspotruimte. Om de omliggende natuur zo min mogelijk te storen mocht de bouwtijd niet meer dan drie maanden bedragen. Prefabricage was derhalve een must en mede hierom werd de constructie van het gebouw voor een groot gedeelte met kruislaaghouten elementen ontworpen.

Adviesbureau Lüning adviseerde de hoofdconstructeur ten aanzien van de houtconstructie en nam de detailengineering voor haar rekening.

Projectgegevens

Opdrachtgever

Gemeente Almere

Architect

Drost + van Veen

Constructeur houtconstructie​

Adviesbureau Lüning

Aannemer

Status

Gerealiseerd in 2008

Publicaties over dit project

Natuurbelevingscentrum – Almere Drost + Van Veen