Kantoren

Houtlab Vlijmen

Terug naar het overzicht

Houtlab

Langs de A59 bij Nieuwkuijk/Vlijmen staat een bijzondere en innovatieve ontwikkeling op stapel, ‘Houtlab’. Woody Building Concepts heeft daarvoor grond aangekocht op bedrijvenpark Het Hoog. Houtlab wordt in 2022 gerealiseerd op de laatste vrije zichtlocatie en zal een opvallende eyecatcher worden voor de ruim 80.000 dagelijks passerende automobilisten.

Het nieuwe Houtlab wordt zoals de naam al doet vermoeden een houten gebouw. Een duurzame, circulaire en inspirerende productie- en kantoorruimte waarin samenwerking voorop staat. Samenwerking met onder andere co-makers, opleiders en de overheid, maar ook met huurders. Naast Woody Building Concepts zelf en zusterbedrijf Pvvt biedt Houtlab namelijk ook huisvesting aan partijen die zich bezighouden met houtbouw en circulariteit.
Het gebouw en de toegepaste materialen vormen op zichzelf al een showroom voor bezoekers. Daarnaast komt er in het gebouw een productieruimte waar hout gerelateerde (bouw)producten zoals CLT- en HSB-elementen worden bewerkt en geproduceerd. Doel is om hier ook mensen op te leiden op het gebied van circulariteit en houtbouw.

Adviesbureau Lüning vervult de rol van hoofdconstructeur bij de nieuwbouw van Houtlab.

 

 

Projectgegevens

Opdrachtgever

Janssen de Jong Groep

Architect

Spee Architecten

Constructeur houtconstructie

Adviesbureau Lüning

Beeldmateriaal

Spee Architecten

Status

opgeleverd in 2023

Publicaties over dit project

Houtlab – Nieuwkuijk Vereniging van Houtconstructeurs