Paris Proof Constructies jaarverslag 2022 gereed

Jaarverslag 2022

Eindelijk! Ons jaarverslag 2022 over de CO2-uitstoot van onze projecten is klaar. Was het lastig om dit verslag te maken? Ja, het vinden van de juiste milieudata bleek moeilijker dan gedacht! Was het nuttig? Zeer zeker, de uitkomsten zijn op z’n zachtst gezegd zeer verassend.
Bijvoorbeeld dat 60% van de constructies van onze projecten in 2022 Paris Proof zijn. Ondanks het vele hout dat in onze constructies wordt verwerkt, is dit dus geen 100%. Een ander opvallend feit: in 2030 zou geen enkel project meer voldoen aan Paris Proof, volgens de dan geldende grenswaarden.

De noodzaak om materiaalgebonden emissies te gaan meten, monitoren en als stuurmiddel te gaan gebruiken is dus enorm. Met dit jaarverslag zetten wij bij Adviesbureau Lüning de eerste stap. Onze quickscan Paris Proof Constructies maakt het mogelijk om snel de juiste berekeningen te maken. Met behulp van deze tool zullen we ook nader onderzoek gaan doen naar de belangrijkste factoren die van invloed zijn op de CO2-uitstoot van materialen.

Ben je benieuwd naar dit verslag?

Je leest ons verslag hier.