Bouw Matchbox Eindhoven gestart

Bouw Matchbox Eindhoven gestart

Op 21 maart 2024 vond de officiële start plaats van de bouw van Matchbox, een gemengd woon- en kantoorgebouw in de wijk Strijp-S van Gemeente Eindhoven.
De ceremonie voor dit nieuwe gebouw op “Veld K” werd geanimeerd door Jos Goijaerts en Edwin Jansen van Trudo, met Stijn Steenbakkers van Gemeente Eindhoven en leden van het ontwerpteam.

Na realisatie zal het het eerste gebouw op Strijp-S zijn dat biobased materials gebruikt, waardoor er meer CO₂ in het gebouw kan worden opgeslagen dan er tijdens de ontwikkelingsfase is uitgestoten. Matchbox brengt de zachtheid van een elegant vervaardigd timberstructure rastersysteem naar voren. Deze doelbewuste ontwerpbenadering is een voorbeeld van onze toewijding aan het verkleinen van de CO2-voetafdruk en het koesteren van een meer milieubewuste toekomst. Daarnaast zorgen geïntegreerde zonnepanelen, regenwateropvangsystemen, een groene binnentuin en natuurlijke dwarsventilatie voor een gezonde en duurzame werk- en leefomgeving.

Matchbox heeft een goed doorlatende actieve plint, waarin kleine ondernemers en de nieuwe Trudo-kantoren van de begane grond tot de tweede verdieping zijn gehuisvest.
In totaal zijn er 36 appartementen op de verdiepingen drie tot en met zes rondom een ​​binnenplaats gerangschikt om sociaal contact tussen mensen te bevorderen, geheel in de stijl van Strijp-S.