Bouw IKEC Hoorn gestart

Bouw IKEC Hoorn gestart

Een mooi moment aan de Zonnesteen (voormalige hockeyvelden). De symbolische eerste paal werd door leerlingen van het IKEC de grond ingeslagen, samen met wethouder René Assendelft. Een feestelijk moment voor het gespecialiseerd basisonderwijs in Hoorn en de regio na jaren van wachten en voorbereiden.

Op dit moment is het IKEC op vijf verschillende locaties in Hoorn gehuisvest. Medewerkers, ouders en de kinderen staan te springen om nieuwe huisvesting. Het IKEC vervult een belangrijke regionale functie in het gespecialiseerd basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar met specifieke leer- en ontwikkelbehoeftes. In het IKEC wordt gespecialiseerd basisonderwijs, zorg en kinderopvang aangeboden vanaf één locatie. Hier kunnen kinderen (tijdelijk) extra ondersteuning en begeleiding krijgen die nodig is om hun talenten verder te ontwikkelen. Alle betrokken partijen binnen het IKEC werken intensief samen vanuit één gedeelde visie.

Het nieuwe centrum biedt ruimte aan ongeveer 450 kinderen en is ontworpen door krft. Aannemer is bouwbedrijf Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen B.V. Verder betrokken zijn bbn adviseurs (projectmanagement, directievoering en toezicht), De Blaay-Van den Bogaard Raadgevende Ingenieurs B.V. (adviseur installaties), Adviesbureau Lüning (adviseur constructies) en DGMR (adviseur bouwfysica en brandveiligheid).