Adviesbureau Lüning bestaat 40 jaar

2023 is een bijzonder jaar voor Adviesbureau Lüning. We vieren ons 40-jarig bestaan.

2023 is een bijzonder jaar voor Adviesbureau Lüning. We vieren ons 40-jarig bestaan.
Op 18 april 1983 werd door Emil Lüning ons bureau opgericht, toen nog onder de naam H.E. LUNING ADVIESBUREAU VOOR TECHNISCHE HOUTCONSTRUCTIES B.V.
In een tijd waarin hout nog relatief onbekend was als bouwmateriaal, zag Emil destijds al de vele mogelijkheden en schoonheden van dit materiaal. Vanaf de oprichting heeft de passie voor innovatieve en architectonische houtconstructies centraal gestaan.

We hebben inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van ontwerpen, berekenen en detailleren van houtconstructies. Dit zetten we graag in voor een duurzame toekomst. De bouwwereld moet diverse uitdagingen het hoofd bieden. Bouwen in hout kan bijvoorbeeld  één van de oplossingen zijn op het gebied van CO2 uitstoot.

Gert-Jan Rozemeijer, directeur Adviesbureau Lüning; “Ons beschikbare CO2-budget om onder de 1,5 graden van Parijs te blijven raakt in rap tempo op. Actie is nodig, vanuit alle sectoren en vanuit iedereen! Wij bij Adviesbureau Lüning hebben onszelf de vraag gesteld “hoe kunnen wij een bijdrage leveren?” Het antwoord was eenvoudig: de materiaal gebonden CO2-uitstoot van onze ontwerpen verlagen. Ja, onze houtconstructies zijn al behoorlijk duurzaam, maar dat betekent niet dat we op onze handen gaan zitten.”

We kijken trots terug op 40 jaren vol ervaring en mooie ervaring. Tegelijkertijd kijken we ook met enthousiasme uit naar de komende jaren. Er ligt een mooie rol voor bouwen in hout. Een rol die we graag vervullen. Op naar Paris Proof constructies.

Verder praten? Neem contact met ons op.